Olimpiai bajnok tornásznő túl a 90-en!

2014.11.04 szerző: GZs

Az Olimpiai Bajnokok Klubja közösen köszöntötte kilencvenedik születésnapján legidősebb itthon élő aranyérmes társukat Köteles Erzsébetet. Az ünnepségnek az Ybl Tervező Iroda vezetője Takács Tibor adott otthont, melyen stábunk is forgatott. A Foci és Sport mai vendége az élő legenda, Köteles Erzsébet tornásznő lesz. Adáspremier ma este 19:00-kor!

Köteles Erzsébet a Nemzeti TE-ben és a Testnevelési Főiskola sportolójaként érte el első nagy sikereit, 1955-ben már három olimpiai érem, két ezüst és egy bronz birtokosaként érkezett a Vasasba. 1956-ban ért a csúcsra: a Melbourne-i olimpián a kéziszer csapat tagjaként állhatott a dobogó tetejére, s a csapat összetettben is második lett. Testnevelő tanárként és pontozóbíróként is sikeres karriert futott be, még a műkorcsolya-válogatottnak is besegített. Most a Foci és Sportban mesél életéről, tapasztalatairól immáron túl a 90-en is!

Ismétlések:

2014.

11.05 szerda, 02:20

11.05 szerda, 11:30

11.08 szombat, 21:00

11.09 vasárnap, 08:00

11.10 hétfő, 14:00

És most egy kis kedvcsináló gondolat Köteles Erzsébet életfilozófiájából:

"A reggeli óráknak különös jelentőségük van. Miután testem és lelkem van, mindkettőt igyekszem karbantartani. A reggeli imám elmondását követően jön az „ágyikótorna”. Ebben olyan mozdulatokat végzek minden nap, amilyeneket napközben még véletlenül sem csinálok. Hetente két-három alkalommal el kell mennem egy jót úszni, amelyhez a februárban volt csípőműtétem okán vízben járásnak is kell csatlakoznia. Az úszásról jut eszembe, nagy örömömre szolgál, hogy a gyerekek kötelező oktatása egyre szebb eredményeket hoz. Megjegyzem, ahol ennyi víz van, mint Budapesten, szégyen is lenne, ha a gyerekek nem tanulnának meg úszni."

Jocha Károly mob.hu