Nemzeti tudatunk erősítése

2015.01.21 szerző: GZs

1989 óta január 22-én ünnepeljük a Magyar Kultúra Napját. A hatoscsatornán ez alkalmából több műsorunkban is nagyobb figyelmet szentelünk hagyományainknak, nemzeti tudatunk erősítésének. Hogyan fogadják a magyar kultúrát külföldön? Miként értékelik a magyar irodalmat? Összművészeti programsorozat a Pesti Vigadó átdásának 150 éves évfordulója alkalmából. És hogy, hogyan él a magyar szó a színpadon? Mindezekről bővebben a Nagykörút Extra és a Tea Glóriával című műsorunkban! Tartsanak velünk a képernyők előtt!

Dr. Hidasi Judit  a Magyar-Japán Baráti Társaság volt elnöke, jelenleg a Kanda Nemzetközi Tanulmányok Egyetem Interkulturális Kommunikáció tanszékének professzora.  A professzorasszony évtizedek óta aktívan részt vesz a japán nyelv oktatásának fejlesztésében, valamint a japán kultúra terjesztésében.  A ’Felkelő Nap Rendje, Arany Sugarak a Nyakszalaggal’ kitüntetést magától Akihito császár Őfelségétől vehette át Tokióban. Számos szakkönyvet és tanulmányt írt és publikált. Nagykörút Extra című adásunkban a műsorvezető Dombóvári Gáborral többek között arról beszélgetnek, hogy mennyire vevőek a magyar kultúrára külföldön. Továbbá vendégünk lesz Pozsgai Zsolt író, rendező, aki a magyar irodalom külföldi ismeretéről és elismertségéről mesél.

A Tea Glóriával című műsorunkban is tisztelgünk a Magyar Kultúra Napja előtt. A Magyar Művészeti Akadémia székházaként működő Pesti Vigadó idén ünnepli megnyitásának 150. évfordulóját, amelyre rendhagyó programsorozattal készülnek. Mindezekről bővebben Lesti Árpád kommunikációs vezetőt kérdezi a műsorvezető Geszty Glória. A 'magyar szó a színpadon' blokkban Horányi László az Esztergomi Színház igazgatója ossza meg gondolatait, illetve különös csemegeként Tóth Tibor, a Tudó Emberek Iskolája alapítójával a magyar gyógyító kultúra lesz a téma.