Zenetörténet a barokk korból

2015.03.03 szerző: GZs

A sajtóból már értesülhettek róla, hogy a világszerte elismert orgona-virtuózt Varnus Xavért baleset érte. Egy 200 éves templomi orgona felhangolása közben az emeletről a mélybe zuhanva csigolyáját törte. A hatoscsatorna főszerkesztője Paor Lilla a művésszel karöltve úgy gondolta, hogy amíg Xavér felépül, az orgonamuzsikát kedvelő közönség ne maradjon zene nélkül! Így a hatoscsatorna Xavér zenetörténeti sorozatát a műsorára tűzi!

Johann Sebastian Bach hatása a zenekultúrára felmérhetetlen, művei mély intellektuális tartalmuk és tanító jellegük miatt zeneszerzők nemzedékeit ihlették tovább. Varnus Xavért már 6 évesen elvarázsolta Bach művészete, akkor még a környezete furcsállta mára már nem kell magyarázkodni, milliók követik példáját szerte a világon.

A „Bach?! Az meg kicsoda?” címmel induló heti 25 perces műsorban, ezentúl Varnus Xavér árul el tényeket és titkokat Bach életéről és zenéjéről megfűszerezve többek között az ő általa komponált művek előadásával. Azért is ínyencség ez a sorozat a komolyzene kedvelőinek, mert a zenei élményen túl háttértörténetekkel együtt enged betekintést a barokk zene csodálatos világába.

Tartsanak velünk a képernyők előtt, adáspremier március 6-án péntek este 20:30-kor!

Ismétlések:
03.07 szombat, 02:50
03.07 szombat, 13:30