Döntsék el a nézők!

2014.02.10 szerző: GZs

A központban Balogh úr sajtókonferenciája, melynek második része február 11-én kedden lesz látható 20 órától a a hatoscsatorna műsorán! 

Sajtólavinát indítottak el az Index újrágírói, akik több alkalommal is rögzítették a Gyermekrák Alapítvány elnökének, Balogh István mentős közlekedését, mert kizárólag a beteg gyermekek szállítására igénybe vehető járművel közlekedett a városban. Ezt Balogh úr igyekezett megmagyarázni, de aztán a havi, több mint félmilliós alapítványi honoráriumát, majd az alapítványi tevékenység egészének hatékonyságát is bírálták.

Balogh úr végül egy sajtóértekezleten próbálta tisztázni a helyzetet, ahol vaskos dossziényi iratmásolatot mellékelt. A tájékoztató a kérdésekkel és az szülők hozzászólásaival közel 2 órásra nyúlt,  mivel sok újságíró nem várta meg ezeket a hozzászólásokat,  csak kisebb részleteket adott eddig közre a média. Paor Lilla, a "hatoscsatorna" főszerkesztője döntött: közreadja Balogh István sajtótájékoztatójának teljes anyagát. Döntsenek a nézők, hogy ítélik meg az esetet és mennyire látják tisztának az alapítvány tevékenységét és Balogh úr elnöki működését.

"Szerintem ez az ügy már olyan bonyolulttá vált, hogy lehetőséget kell adni a higgadt tisztázásra. Mindig is pártoltam az egészségükért küzdő gyerekek és felnőttek ügyét, és az e területeken működő közhasznú, civil alapítványok tevékenységét. Úgy gondoltam, adjuk meg a lehetőséget a nézőknek, az adójuk egy százalékát felajánló civileknek, hogy minél teljesebb képet ismerhessenek meg Balogh Istvánék alapítványáról, és majd ők döntsenek az esetről és a majdani támogatásról is." - fejtette ki gondolatait Paor Lilla főszerkesztő.

Ennek megfelelően a hatoscsatorna három héten keresztül tudósít a Gyermekrák Alapítvány 2014 01.28-i konferenciájáról "Együtt a rák ellen" c. sorozatán belül keddenként 20.00 órától. Az objektivitásáról ismert csatorna nem összefoglalót készít az eseményről, hanem három részletben leadja a több, mint másfél órás sajtótájékozatón elhangzottakat. 

Tartsanak velünk a képernyők előtt, döntséke el Önök, hogy hol az igazság!