A víz fontossága

2020.07.06 szerző: GZs

 A nagy meleg beköszöntével különösen aktuális téma, bár egész évben fontos, hogy megfelelő mennyiségű vizet igyunk. Hogy miért? Erre kapunk választ a heti immunébresztő adásában, melyet ide kattintva tekinthet meg.

A víz alapvető lételemünk, hiszen szervezetünk 70%-át ez alkotja. Míg élelem nélkül egy felnőtt ember akár 30 napig is életben marad, addig víz nélkül csupán 3 napot vészel át a szervezet. A víz biztosítja a vérkeringést, a vér ozmózis nyomását, a szükséges tápanyagok oldását, felszívódását, szállítását. Befolyásolja a vér sav-bázis egyensúlyát és hőszabályzó szerepe is van, amely biztosítja az állandó belső hőmérsékletünket. Egy felnőttnek az átlagos napi vízfelvétele 2-3 liter, melyből 1-2 liternyi a folyadék formájában felvett víz, a maradékot a táplálékkal, valamint oxidáció során visszük be. A folyadékbevitel alapját a tiszta víz, ásványvíz kell, hogy jelentse. Elegendő mennyiségű víz fogyasztása segít megelőzni a fölösleges kilók lerakódását, az elhízást. Már azzal is sokat tehet egészségének megőrzése és vonalai érdekében, ha a napi folyadékigényét ásványvíz vagy csapvíz formájában fedezi.  A témával kapcsolatban írjon nekünk, kérdezze szakértőnket az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen vagy hívjon minket a 06-20-956--5393-as telefonszámon.

 

 

Téma: Az ivóvíz szerepe Szakértők: Dr. Vajer Péter, oktató háziorvos Simon Gergely, környezetkémikus, a Greenpeace szakértője