Minden határon túl premier

2021.06.09 szerző: GZs

Június 11-től megtekinthető lesz a Minden határon túl című zenés színmű. 

A Progresszív Produkció által létrehozott és a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott előadást öt alkalommal (június 11., 18., 25., és július 2. és 9.) lehet majd online stream előadásokon megtekinteni ingyenesen, egy egyszerű regisztrációt követően, az erre a célra létrehozott mindenhatarontul.hu felületen. A darab, a regisztrációt követően 3 napon keresztül bármikor megnézhető.

Kövessék előadásunk facebook oldalát is, ahol a darab megszületéséről, a korról, amiben játszódik és a háttérmunkáról is csupa érdekességet olvashatnak.

 

Budapest, 1918. nyara. A Nagy Háború pusztítását a kabarék és mulatók dekadens világa próbálja elfeledtetni, ahol egyszerre van jelen a reményteli várakozás és a jövőtől való félelem. Az Erdélyből származó Vasáros Vilma, a Folies Caprice népszerű énekesnője, egészen közelről éli meg ezt a kettősséget. Férje, Pakucsi Pista zeneszerző, aki bár visszatért a halál torkából, de azóta sem talál magára. Vilma rajongója és a család barátja, Kosztándi Lóránt, a tehetős gyártulajdonos az, aki igyekszik támogatni a családot. Aztán felgyorsulnak az események, senki sem azt teszi, amit szeretne, néhányan pedig nem is azok, akiknek mutatják magukat… A színdarab a Trianoni békediktátum előtti időszak „sűrűjében” játszódik, bemutatva a hétköznapokat és a sorsfordító történelmi pillanatokat egyaránt.