Babicsek Bernát emlékére

2022.01.18 szerző: GZs

Kedves Nézőink! Babicsek Bernát színész, harmonikaművész emléke előtt tisztelegve újra műsorra tűzzük a Minden határon túl című színdarabot, melyben felejthetetlent alakított. 

A színdarab a Trianoni békediktátum körüli időszak „sűrűjében” játszódik, bemutatva a hétköznapokat és a sorsfordító történelmi pillanatokat egyaránt. A darabban elhangzanak többek közt Lehár Ferenc, Buday Dénes, Zerkovitz Béla szerzeményei, valamint népdalok és bakanóták.

A felvétel az Erzsébetligeti Színházban készült. Adáspremier: 2022.01.23. 21:00

MINDEN HATÁRON TÚL

Budapest, 1918. nyara. A Nagy Háború pusztítását a kabarék és mulatók dekadens világa próbálja elfeledtetni, ahol egyszerre van jelen a reményteli várakozás és a jövőtől való félelem. Az Erdélyből származó Vilma, a „Folies Caprice” orfeum népszerű énekesnője egészen közelről éli meg ezt a kettősséget. Férje zeneszerző, aki visszatért ugyan a halál torkából, de azóta sem talál magára. A család barátja, a tehetős gyártulajdonos az egyetlen, akire a zavaros időkben támaszkodhatnak Aztán felgyorsulnak az események, senki sem azt teszi, amit szeretne, néhányan pedig nem is azok, akiknek mutatják magukat ...