A szív a lélek lakhelye

2014.05.21 szerző: GZs

Idén másodízben rendeztek gyermekotthon találkozót, melyre a hatoscsatorna mint fő médiapartner is hivatalos volt Nagyváradon. Felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk a tiszta szívű gyermekek által. Tartsanak velünk a mai adáspremieren a Nagykörút Extrában 21:30-tól!

Csakúgy min tavaly, az idén is  a Nagyváradi Római-Katolikus Egyetemi Lelkészség kezdeményezésére szerveztek találkozót, a Bihar megyei magyar nyelvű gyermekotthonok lakói és képviselői számára. Helyszínt a Partium Keresztény Egyetem díszterme adott, ahol egész nap az árva gyermekeké volt a főszerep.

A programok között szerepelt a gyermekotthonok ízelítője mely a " Mennyország világából" címet viselte, különféle játékok, bohócok,  ebéd, nagy táncolások és hatalmas örömteli pillantások. Sokszor nem gondolunk bele, hogy milyen szerencsések is azok, akiknek megadatik a szülői gondviselés. És abba sem, hogy mennyivel nagyobb akadályokkal indul a "nagybetűs" életbe az, akinek nem.

Ahogy figyeltük minden szempár egy újabb és újabb érzelmet rejtett. Minden szempontból egy csoda ami tavaly Nagyváradon született! Nevezetesen ez, az immár hagyománnyá vált esemény, ha csak egy napra is, de minden kis gyermek "óriás lehet, vagy katona, vagy vadakat terelő juhász".... vagy bohóc, vagy fotós vagy táncos vagy éppen, amit a képzelete kíván.

A szép napot Meleg Vilmos a Nagyváradi Színház színművészének versbe foglalt előadása és Stefán Bodor Mária bábszínész a Nagyváradi Színház Lilliput Társulat tagjának zenés táncos produkciója zárta.

Ezen a napon a sok kis gyermek boldog morajlássa egy nagy, meleg, családi fészekké varázsolta a díszteremet! És mi megörökítettünk minden pillanatot, az utókornak emlékként, a jelenkornak pedig emlékeztetőként . "Nem vagy kicsi, ha nagy a szíved" - ne felejtsük el értékelni amink van és ne csüggedjünk azon amink nincs! Mi vagyunk egymásnak és a Jó Isten is van nekünk és csak ez számít!

"Legyetek olyanok mint a gyermekek, mert övék a menyek országa" (Mt 19,14)

GZs