Hatalmas előrelépés!

2014.04.16 szerző: GZs

Épül az új HD virtuális stúdiónk! Nem elég az igényes tartalom, hisz a 21.században már  a képi világ is nagyon nagy szerepet játszik abban, hogy egy adás mennyire élvezhető. Vezetőségünk úgy döntött, hogy most jött el a pillanat a megújulásra. Tartsanak továbbra is velünk, mert  hatalmas változásoknak lehetnek szemtanúi a következő hetekben!

 

A magyarországi digitális televíziózás bevezetésével együtt egyre több 16:9-es oldalarányú, azaz „szélesvásznú” tévéműsorral találkozhatnak a nézők. A két hazai közszolgálati csatorna az Antenna Hungária földfelszíni digitális DVB-T platformján ezenfelül HD, tehát nagyfelbontású műsorok sugárzását is biztosítja az M1 HD, M2 HD és a Duna HD keretein belül. A nagyfelbontású műsorok a HD-szabvány értelmében mindenképpen 16:9-es arányban jelennek meg, míg a hagyományos, azaz SD felbontású műsorok esetén lehetőség van mind 4:3-as (hagyományos televíziók képernyői), mind 16:9-es (LCD és plazmatelevíziók széles képernyői) képek sugárzására.

Az új rendszernek köszönhetően ami most kiépítésre kerül a  4:3 -as képarányú sugárzásról mi is áttérünk a 16:9-es sugárzásra. A modern érintő felületes képvágópultnak köszönhetően, egy  izgalmasabb képi világgal tudjuk meghálálni nézőink hűségét és szeretetét.  A Studiotech munkatársai nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy a hatoscsatorna ezen minőségi előrelépése után felvehesse a versenyt a nagyobb televíziókkal.