Majális május!

2014.04.30 szerző: GZs

Itthon az idősebb generáció legtöbb tagja még úgy emlékszik a május elsejékre, mint a felvonulások, a majálisok és a sör-virsli ünnepére. Ma már a legtöbb embernek annyit jelent a május elseje, hogy ez a késő tavasz-kora nyár első szabadnapja, a strandszezon kezdete. Kapcsolódjanak ki velünk!

A munka ünnepe a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt, minden év május 1-jén tartandó ünnepség, hivatalos állami szabadnap, mely a munkások által elért gazdasági és szociális vívmányokat hivatott megünnepelni. Május 1-je hasonló tartalommal katolikus ünnep is Munkás Szent József a munkások védőszentje Jézus nevelőapja tiszteletére.  A munka ünnepe mellett más fontos események is történtek hazánkban ezen a napon: 1881-ben például május elsején kezdett működni Puskás Tivadar találmánya, az első budapesti Telefonközpont. A Magyar Televízió 1957-ben ezen a napon kezdte meg hivatalosan a működését, illetve május elsején lettünk az Európai Unió tagjai.

Tartsanak velünk a képernyők előtt, vezessük le együtt a hét feszültségeit! Néhányat a műsorkínálatunkból; Mi Újság Polgármester Úr, Leveles Kívánságműsor, Hír-érték, A szeretet szolgálatában és a csütörtök este debütáló műsorunkkal a Backstage-dzsel kedveskedünk Önöknek! Kapcsolódjanak ki a hatoscsatorna műsoraival! GZs