Cigánykerék a Párosan Szép az Életben!

2014.12.05 szerző: GZs

Szakcsi Lakatos Béla és Csemer Géza musical előadása a Cigánykerék is szerepel a József Attila Színház 2014/2015 évad műsorában. A mai Párosan Szép az Élet adásában kulisszatitkokat is megtudhatunk a darabról, ahol az egyik főszereplő Náray Erika, a rendező Böhm György, és a zeneszerző Szakcsi Lakatos Béla lesz a műsorvezető Sütő Péter vendége. Tartsanak velünk az adáspremieren ma este 18:00-tól a hatoscsatornán!

A musical Józsefváros cigányok lakta negyedében, a Dankó tér 12. szám alatti nagy bérházban játszódik. Ide látogat haza az 56-os disszidens Miréna Lock (Náray Erika) akinek az életéről épp filmet forgatnak, és úgy érzi, el kell látogatnia gyermekkora helyszínére. Ebben a házban játszódik a szövevényes, fordulatos történet kitűnő zenével. A darab már régebben nagy sikerrel ment, ám a szerzők felfrissítették, a mai korra adaptálták és sok új betétdalt szereztek hozzá.

A Pécsi Nemzeti Színház társulata vitte színre először, 1984. február 11-én Szakcsi Lakatos Béla és Csemer Géza Cigánykerék című musicaljét. A produkció rendezője Szegvári Menyhért volt, évekkel később – 1992 szeptemberében – a Budapesti Kamaraszínház Józsefvárosi Színházában is ő állította színpadra a művet. A Józsefvárosi előadáson látható volt a darabban többek között Vári Éva, Nemcsák Károly, Lang Györgyi és Falusi Mariann is.

2005. július 28-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon volt látható a Cigánykerék musical. A musical szereplői közt volt Pápai Erika, Gregor Bernadett, Gergely Róbert és Kaszás Attila voltak. Szakcsi Lakatos Béla musicalje Egerben a Gárdonyi Géza Színházban volt látható.

Ismétlések:

12.06 szombat, 00:50, 11:30
12.07 vasárnap, 13:30
12.09 kedd, 22:00