A rák világnapja!

2015.02.04 szerző: GZs

A daganatos betegeket képviselő öt legjelentősebb rákellenes szervezet deklarálva összefogását aláírta a Magyar Rákellenes Chartát. Céljuk, hogy a hatékonyabb érdekérvényesítés érdekében egyesítve szakmai hitelességüket, komplex tudásbázisukat, emberi erőforrásaikat felhívják az egészségpolitikáért felelős parlamenti és államigazgatási szervek, valamint a társadalom figyelmét a hazánkban minden 14. percben egy emberéletet követelő rák elleni küzdelem állandó napirenden tartására. 

2000. februárjában Párizsban Rákellenes Világkongresszust tartottak szakmai és civil szervezetek, amelynek résztvevői február 4-én történelmi dokumentumot írtak alá, amely világméretű összefogásra szólít fel a halálos kór ellen, egyben ezt a napot a kongresszus RÁKELLENES VILÁGNAP-pá nyilvánította, hogy a rák ellen folytatott küzdelem eszméje a világon élő összes ember szívében és gondolataiban éljen.

A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány, a Magyar Rákellenes Liga, a Rákbetegek Országos Szervezete, az Egészség Hídja Összefogás Egyesület és a Magyar Hospice Alapítvány a rákbetegek érdekében minden szakmai befolyását latba veti azért, hogy mint releváns civil betegszervezeteket, vonják be az őket érintő egészségpolitikai döntések előkészítésébe és a meghozott jogszabályok végrehajtásának ellenőrzésébe.

Tartsanak velünk az adáspremieren ma este 22:00-kor a Nagykörút Extrában!

Ismétlések:
2015.
02.05 csütörtök, 04:50, 14:30
02.06 péntek, 08:00
02.08 vasárnap, 18:30
02.09 hétfő, 10:30