Terézvárosi jégkarnevál!

2015.02.09 szerző: GZs

22. alkalommal rendezte meg a Terézvárosi Jégkarnevált a Terézvárosi Kulturális Közhasznú Nonprofit Zrt. és a Terézvárosi Testnevelőtanárok Munkaközössége. Összefoglalónkat a mai Terézvárosi Magazinban láthatják! Adáspremier: 18:00

Hagyományosan farsangi időben azért is tartanak jégkarnevált Terézvárosban, hogy legalább egy vidám hangulatú délutánon sikerüljön a kerületi gyerekeket és szüleiket egyaránt megmozgatni. A jégkarnevál programján az idén is szerepelt az elengedhetetlen jelmezverseny. A karneválozó korcsolyázók a melegedőben beváltható teajegyet is kaptak a programhoz, a kezdőket kedvezményes korcsolyabérlési lehetőség is segítette.

A jégkorcsolyázás kiváló kombinációja az állóképesség és a koordináció fejlesztésének. Erősíti a láb és a törzs izmait, a túlsúlyos gyermekek szempontjából pedig nagyon fontos, hogy jó zsírégető és stabilizálja a szívkeringést, mivel az úgynevezett aerob testmozgások közé tartozik, és mint ilyen, hozzájárul a testtömeg csökkentéséhez, a teljesítmény növeléséhez és a szív-érrendszeri betegségek kockázatának csökkentéséhez. Különösen javasolt azoknak, akik a kitartásukat szeretnék növelni. A korcsolyázás fokozza a stresszel szembeni ellenálló-képességünket egyrészt azzal, hogy az intenzív testmozgás serkenti a vérkeringést, javítja a légzőrendszert és az immunrendszert, másrészt emlékezetes élményt, társas kikapcsolódást nyújt.