I. Magyar Speciális Független Filmszemle

2015.10.12 szerző: GZs

Aki még nem találkozott a sérült emberek világával, joggal kérdezheti, mi is az a speciális filmezés. A fogyatékos emberek életében fontos szerepet tölt be a különböző művészetekkel való önkifejezés, lehetőségeik sérültségükből adódó beszűkülése miatt. Az utóbbi évtizedekben ezeket az embereket sok esetben speciális művészeknek, alkotói tevékenységeiket speciális művészeteknek nevezik. Ugyanebből az okfejtésből ered a speciális filmes elnevezés is. A bővebb összefoglalót a Filmszemléről mai Ez történt a héten című műsorunkban láthatják!

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület együttműködésben a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesülettel első alkalommal rendezték meg a Magyar Speciális Független Filmszemlét Budapesten, az Eötvös10 Közösségi- és Kulturális Színtérben. A kezdeményezés kiemelt célja volt az integráció és elfogadás elősegítése, hogy az értelmi fogyatékossággal élő-, valamint pszichiátriai és szenvedélybeteg alkotók által készített filmeket a nyilvánosság és a szakemberek előtt bemutassák illetve értékesítsék.

4 kategóriában “Szemle”, “Arcaink”, “Aranyszárny” és “Együtt” osztottak ki nagydíjat, egy közönség díj és több külön díj is gazdára talált a színes repertoárt felvonultató szemlén.

 

Adáspremier 18:00-kor!

Tartsanak velünk a képernyők előtt!