Történelmi sorozat

2014.02.12 szerző: GZs

A történelemnek vannak olyan legendás eseményei, személyei, amelyekről - úgy gondoljuk - sokat tudunk. Ám magukat az embereket, sorsukat, motivációikat nem ismerjük. A Történelmi Tükörcserepek című sorozatunk hétről-hétre betekintést enged a legendák és hiedelmek világába, Szalóczy Pál bársonyos hangjának segítségével.

A történelem, figyelmeztetés és tanulság a jelennek. Az emberiség múltjának tudományos ismerete. Szalóczy Pál szerkesztő-műsorvezető segítségével minden csütörtökön együtt kalandozhatunk hol a honfoglalás, hol az államalapítás évezredeiben. De szó fog esni még számtalan a történelmünket érintő érdekességről, amely a Decrescendo által olyan képi formába van öntve, amely még a mai kor gyermekeit is a képernyő elé ülteti. A negyedik részben, államalapító István királyunk élete alkonyán tornyosuló dilemmája kerül a középpontba, nevezetesen, hogy ki vigye tovább az "Istváni" életművet, fia Imre herceg váratlan halála után.

Tartsanak velünk a képernyők előtt, 21:30-tól a Nagykörút extra című műsorunkban, melynek harmadik blokkja a Történelmi Tükörcserepek Szalóczy Pállal!