200. Vallás és Kultúra

2014.12.16 szerző: GZs

200. adásához érkezik a Vallás Kultúra című műsorunk melyet december 26-án láthatnak kedves Nézőink. A műsor minden szempontból rendhagyó lesz! Az ünnep jegyében a két műsorvezető családtagjai, Dr. Tokics Imre felesége Tokics Márta és Prof. Dr. Szigeti Jenő lánya, Szigeti Gyopár lesznek stúdiónk vendégei. 

„A kultúra, mely a személyesen megélt hittapasztalatból fakad, a közösség szervezett formáin keresztül nyilvánul meg, a megélt, hirdetett és

„A kultúra, mely a személyesen megélt hittapasztalatból fakad, a közösség szervezett formáin keresztül nyilvánul meg, a megélt, hirdetett és elismert erkölcsi értékekben, a szimbolikus nyelvezetben és a szertartásokban, melyek által kifejeződik az Istennel való kapcsolat. Ha helyesen éljük meg, akkor a vallásos tapasztalás nem vezet intoleranciához. Éppen ellenkezőleg, a meggyőződés és az Istennel való találkozás megtapasztalása, mely nagyfokú derűt és belső békét eredményez, s ugyanakkor a jó megcselekedésére irányuló morális kötelezettségként is jelentkezik, lehetővé teszi a népek, a kultúrák és a vallások közötti dialógus szorgalmazását. Ha világos világlátásunk, vallásos identitásunk van, akkor jobban tudjuk tisztelni mások identitását is.” szólnak Erdő Péter bíboros szavai.

Vallás és Kultúra. Beszélgetések érdekes, hívő emberekkel a kultúráról, a mindennapokat érintő társadalmi gondokról és mindarról, ami hitünk szerint, az embert emberré tesz. A vendégek különleges sorsú kortársaink, akik mindannyian azért küzdenek, hogy az embertelen világba egyre több emberséget csempésszenek. 

Adáspremier:
2014.
12.26 péntek, 20:30

Ismétlések:
12.27 szombat, 03:20, 14:00
12.28. vasárnap 00:00
12.30. hétfő, 12:30