Vásáry André volt vendégünk!

2014.12.18 szerző: GZs

Nagykörút extra című műsorunk vendége volt a három arany és már egy platina lemezt is elért Vásáry Andé, aki mostani népszerűségét több mint 12 év kemény munkával alapozta meg. Tartsanak velünk a képernyők előtt, következő adás 12.19 péntek, 08:00!

Bostonban képezte magát, megnyerte a Miskolci Operaversenyt, döntősként szerepelt a Római Nemzetközi Énekversenyen. 160 millió néző élvezhette versenyprogramjának előadását a Vatikáni Televízió közvetítésén keresztül.
Részt vett az Adoro Együttes turnéján Németországban, szerepelt Párizsban, Bécsben, és más európai városokban. Meghallgatta őt Riccardo Muti, valamint felkérték énekelni a bécsi Staatsoperbe.

Hazai elismertsége nemcsak a koncerteken mutatkozik meg látványosan. Szerepelt a Pesti Színházban, három évadott játszott vendégművészként Schiller: Ármány és Szerelem című darabjában a Nemzeti Színházban, ahol Kossuth díjas színművészekkel egy színpadon alakította különleges, kizárólag az ő énekhangjára írt szerepét.

Az általa képviselt zenei kultúra színvonalát jól érzékelteti, hogy meghívott vendégművésze volt a Medveczky Ádám által vezényelt Debreceni Filharmonikusoknak, a Budafoki Dohnányi Zenekar Olasz Kultúrintézetben, illetve a Művészetek Palotájában rendezett koncertjének, ugyanitt lépett fel Varnus Xavér orgonaművész koncertjén, énekelt a szegedi Dóm téren, a Gödöllői Királyi Kastélyban, a Debreceni Nagytemplomban, a budapesti Mátyás-templomban valamint az Esztergomi Bazilikában. 

Adások:
2014.
12.19 péntek, 08:00
12.21 vasárnap, 18:30
12.22 hétfő, 10:30.