Új díszletben a Női Szemmel!

2015.03.11 szerző: GZs

A folyamatosan fejlődő stúdiónkban a már közel két éve futó női magazinműsor arculatfrissítésére került sor!  Tartsanak velünk a ma esti adáspremieren 21:00-kor, ahol az autizmus lesz a téma!

Ismétlések:

2015.
03.12 csütörtök, 03:50, 13:30
03.14 szombat, 23:00
03.15 vasárnap, 07:00
03.17 kedd, 15:00

Az autizmus sokáig nem számított külön betegségnek, inkább a skizofrénia gyermekkori formájának tekintették. Önálló kórképként először 1943-ban Kanner írta le. Később kiderült, hogy az autizmus skálája igen széles a rendkívül súlyos (értelmi fogyatékossággal társult) állapotoktól, az olyan igen enyhe formákig, ahol az intellektus és a nyelvi készségek ugyan megtartottak, de a szociális kötődés zavara, továbbá a viselkedés sztereotipizáltsága észlelhető. Ezen utóbbi forma Asperger-szindróma néven ismert.

Az autizmus gyakorlatilag a születéstől fennálló állapot, de gyakran a diagnosztizálásig évek is eltelhetnek. Leggyakrabban a gyermek hároméves kora körül válnak a tünetek olyan markánssá, hogy a szülők orvoshoz fordulnak, és a szakember felállítja a diagnózist. Valójában azonban már pár hónaposan is vannak a betegségre utaló tünetek! Hirdetések A rendszerint 4-6 hónapos korban megjelenő szociális mosoly autizmus esetén elmarad. Úgy tűnik, hogy a csecsemőt nem érdekli környezete, nem igényli a törődést, a testi kontaktust, "jól eljátszik egyedül", mondja róla a környezete. Gyakran csak a beszédfejlődés késése az első valóban feltűnő jel, és emiatt fordulnak a szülők szakorvoshoz.

további részletek:
http://www.webbeteg.hu/…/pszic…/355/autizmus--a-bezart-vilag