Út a csaillagok alatt – EL CAMINO A Világ oltárától a Világ végéig

Út a csaillagok alatt – EL CAMINO A Világ oltárától a Világ végéig

 A filmről: Magyar zarándokok Szent Jakab útját, El Camino-ját mutatják be egyéni látásmóddal az alkotók. A „Világ Oltárától”, Fatimától, Santiago de Compostelán keresztül a „Világ Végéig”, a kontinentális Európa egyik legnyugatibb pontjáig, „Finis Terráig” kísérik el kameráikkal a két zarándokot. Ember – ember, ember – Isten, ember – múlt, jelen és jövő, valamint ember és önmaga kapcsolatába enged betekinteni a film. Szakrális megtisztulást, erőpróbát, élményutat, ízeket, hangulatokat, hangot és belső hangot, tradíciót, természeti és emberi csodákat, mítoszokat, XXI. századi templomokat láthatunk viszont a mozivásznon. Az El Camino, az út, állandó, de mindig más: rekkenő napsütés vagy zuhogó eső, az „Újvilág” felé nyújtózó óceán vihara várja az egymásba kapaszkodó portugál, spanyol, magyar zarándoktársakat, ismerőst és ismeretlent, a két barátot...

Korhatár: 12

Leírás

 

 

 

 

Birinyi József és Dr. Tokaji Ferenc: „ÚT A CSILLAGOK ALATT – EL CAMINO A VILÁG OLTÁRÁTÓL A VILÁG VÉGÉIG” című filmje (96 perc)

Gyártó: Media Flash 2011

Rendező-producer: Birinyi József

Szerkesztő: Tokaji Ferenc

 

Az alkotókról

Dr. Tokaji Ferenc (1957) jogász, író, kiadó – 1989 óta Magyarország második legnagyobb üdülőszövetkezetének elnök-igazgatója (Gyula). 2002-től a Dél-alföldi Regionális Idegenforgalmi Bizottság, 2003-tól a Magyar-Román Turisztikai Bizottság elnöke. A Szent István Egyetem Egészségturizmus szak tanára, több turisztikai szakkönyv és útikönyv írója, kiadvány szerzője: Alföld SPA (egyetemi tankönyv), Út a csillagok alatt – portugál Camino, Élménylánc, vallási turizmus a Dél-alföldön (könyv, multimédiás DVD és honlap). Munkásságát 2006-ban Pro Turismo-díjjal ismerték el.

 Birinyi József (1956) rendező, operatőr, producer, hangszeres előadóművész, televíziós műsorgyártó cég és reklámügynökség tulajdonosa, vezetője. Három évtizede dolgozik a filmgyártásban, televíziózásban és a reklámpiacon. A MOVI-ban, az MTV és Duna TV több műsorában rendező-, operatőr-, műsorvezető-, főszerkesztő, a TV2, RTL, ATV, Duna TV, ZDF, ORF, CCTV számára producer-gyártóként filmeket, műsorokat készít, felsővezetői médiatréninget tart. Filmjeivel több külföldi és hazai filmfesztivál nyertese, a Millecentenáriumi szignál, a Feszthy-körkép zeneszerzője, a Hungarikum törvény stratégiájának alkotója, a Hungarikum Szövetség elnöke, az MTV Nívódíjasa, a Sacramento-i Filmfesztivál zenei nagydíj részese, Köztársasági Arany Érdemkereszttel kitüntetett filmrendező, a Magyar Kultúra Lovagja, regionális PRIMA Különdíjas alkotó.

Birinyi József, a Hungarikum Szövetség, HUSZ elnöke, a Hungarikum Törvény eredeti stratégiájának alkotója

 

 

Adás időpontjai